Е-гийн төрлийн хүнсний нэмэлтүүд нь бүгд ХОРТОЙ юу

Хүнсний бүтээгдэхүүний орц найрлагад орсон Е-гийн төрлийн хүнсний нэмэлтүүд нь бүгд ХОРТОЙ юу?

E-316 гэж юу вэ? Натрийн изоаскорбат (хоолны нэмэлт E316) нь бараг үнэргүй цагаан талст хэлбэртэй. Уг нэмэлтийг Хүчил ба идэмхий натриас гаргаж авдаг. Түүнчлэн натрийн изоаскорбатыг элсэн чихэр үйлдвэрлэхэд ашигладаг байгалийн гаралтай ОРГАНИК түүхий эд болох чихрийн нишингэ, эрдэнэ шишээс гарган авч болдог.

Хүнсний үйлдвэрт E-316 нь хүчиллэг, өнгө тогтворжуулагч, хүчиллэгийг зохицуулах үүрэг гүйцэтгэдэг. Мөн бүтээгдэхүүнд E-316 нэмэлтийг ашиглах нь тэдгээрийн хадгалах хугацааг хэд дахин нэмэгдүүлэх боломжтой.

Натрийн изоаскорбатын антиоксидант шинж чанараас шалтгаалан E-316 нэмэлт нь бүтээгдэхүүний шинэлэг байдал, үнэрийг хадгалж, тэдгээрт хорт хавдар үүсгэдэг нитрозамин үүсэхээс сэргийлдэг.

Харин та “ХҮНС КОМПЛЕКС” ХХК- ны “ЗОЧИН” чанамал хиамыг худалдан авалт хийхэд энэхүү хүнсний нэмэлтийн тэмдэглэгээ байвал санаа бүү зовоорой. Энэхүү хүнсний нэмэлт нь хүний биед хортой эсвэл гаж нөлөө үзүүлэхгүй бөгөөд энгийнээр тайлбарлавал бид махыг чанаад идэхэд бага зэргийн хатуу мөн хадгалалтын хугацаа богино байдаг. Харин энэхүү хүнсний нэмэлтийг хэрэглэснээр махны бүтцийг зөөлрүүлж мөн хадгалах хугацааг хэд дахин уртасгаж өгдөг химийн гаралтай биш байгалийн гаралтай хүнсний нэмэлт бүтээгдэхүүн юм.

“ЗОЧИН” чанамал хиам нь гахайн 1-р сортын мах болон тахиан цээж махыг ашиглан уураг давс болон бусад төрлийн амтлагчыг хэрэглэдэг болно.

Мөн энэхүү хүнсний нэмэлтийн талаарх ташаа ойлголт нилээд байдаг тул та бүхэнд Орос хэл дээрх тайлбарын хамт хүргүүллээ.

Орчуулга: E-316 - Изоаскорбат натрия (пищевая добавка Е316) представляет собой кристаллы белого цвета, почти не имеющие запаха. В пищевой промышленности добавка Е316 в основном используется в качестве антиокислителя. Получают добавку Е316 из кислот и едкого натра. Также изоаскорбат натрия может быть получен из природных источников (сахарная свекла, сахарный тростник, кукуруза) при производстве сахара. Изоаскорбат натрия способен замедлять процессы окисления органических соединений. В пищевой промышленности добавка Е316 также используется в качестве подкислителя, стабилизатора окраски и регулятора кислотности. Применение добавки Е316 в продуктах позволяет увеличивать их срок годности в несколько раз. Благодаря антиокислительным свойствам изоаскорбата натрия, добавка Е316 сохраняет свежесть и аромат продуктов, предотвращая образование в них канцерогенных нитрозаминов